Objektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot

Asetukset

Kuvaus

Suorita suositellut toiminnot automaattisesti

Jos valintaruutu ei ole valittuna, Kaspersky Small Office Security toimii interaktiivisessa tilassa. Tämä tarkoittaa, että Kaspersky Small Office Security pyytää sinua päättämään, miten toimia havaittujen objektien ja uhkien kohdalla, jos Kysy käyttäjältä -vaihtoehto on valittu Tiedostojen virustorjunta-, Suojattu selaus-, Sähköpostin virustorjunta-, Järjestelmän tarkkailu- tai Tunkeutumisen esto -asetuksissa.

Jos valintaruutu on valittu, Kaspersky Small Office Security valitsee toiminnon automaattisesti Kaspersky-asiantuntijoiden määrittelemien sääntöjen perusteella.

Poista haitalliset työkalut, mainosohjelmat, automaattivalitsimet ja epäilyttävät paketoijat

Jos valintaruutu on valittuna, Kaspersky Small Office Security poistaa haittaohjelmat, mainosohjelmat, automaattiset numeronvalitsimet ja epäilyttävät pakkaajat automaattisessa suojaustilassa.

Tämä toiminto on käytettävissä, jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -ruutu on valittuna.

Ota Kehittynyt tartunnan poisto käyttöön (vaatii huomattavasti tietokoneen resursseja)

Jos valintaruutu on valittu, ponnahdusikkuna ilmestyy näyttöön, kun käyttöjärjestelmässä havaitaan haitallista toimintaa. Kaspersky Small Office Security tarjoaa ilmoituksessaan käyttäjälle tietokoneen kehittyneen tartunnanpoiston suorittamista. Kun käyttäjä on hyväksynyt tämän menettelyn, Kaspersky Small Office Security neutraloi uhan. Suoritettuaan kehittyneen tartunnanpoiston Kaspersky Small Office Security käynnistää tietokoneen uudelleen. Kehittynyt tartunnanpoistotekniikka käyttää huomattavasti laskentaresursseja, mikä saattaa hidastaa muita sovelluksia.

Kun sovellus havaitsee aktiivisen tartunnan, jotkin käyttöjärjestelmän toiminnot eivät ehkä ole käytettävissä (esim. taustalla käynnissä olevan prosessin moduulien käynnistäminen). Käyttöjärjestelmän toiminnot palaavat käyttöön, kun Kehittynyt tartunnan poisto on valmis ja tietokone on käynnistetty uudelleen.

Havaittujen objektien tyypit

Sovellus tunnistaa erityyppisiä objekteja, kuten viruksia ja matoja, troijalaisia ja mainosohjelmia. Lisätietoja on Kaspersky Encyclopediassa.

Havaitse kyttäyssovellukset

Jos tämä valintaruutu valitaan, Kaspersky Small Office Security havaitsee kyttäysohjelmat, jotka auttavat rikollisia pääsemään käsiksi sijaintiisi, viesteihisi tai vierailemiisi verkkosivustoihin ja sosiaalisiin verkkoihin.

Havaitse lailliset sovellukset, joita tunkeilijat voivat käyttää vahingoittamaan tietokonettasi tai henkilökohtaisia tietojasi.

Jos tämä valintaruutu on valittuna, Kaspersky Small Office Security havaitsee laillisia ohjelmistoja, joita rikolliset voivat käyttää tietokoneesi tai henkilökohtaisten tietojesi vahingoittamiseen. Tämä ohjelmisto sisältää etähallintasovellukset, joita järjestelmänvalvojat voivat käyttää etätietokoneen käyttöliittymän seurantaa tai hallintaa varten.

Kaspersky Small Office Security ei tunnista etähallintasovelluksia, joita pidetään luotettavina.

Monipakatut objektit

Jos tämä valintaruutu on valittuna, Kaspersky Small Office Security havaitsee tiedostot, joita on pakattu useita kertoja, myös useiden pakkaajien toimesta. Monipakkaus vaikeuttaa objektien tarkistusta.

Hallitse poissulkemista

Tämän linkin napsauttaminen avaa Poissulkemiset-ikkunan, jossa on tarkistuksen poissulkemisten luettelo. Tarkistuksen poissulkeminen on joukko ehtoja, joiden täyttyessä sovellus ei tarkista tiettyä objektia virusten ja muiden uhkien varalta.

Voit lisätä ja muokata poissulkemisia tai poistaa ne luettelosta.

Poissulkemisen lisäämisen tai muokkaamisen ikkunassa voit määrittää tietyt ehdot, jotka täytettyään estävät objektien tarkistuksen (sovellus ei tarkista niitä):

• Tiedosto tai kansio, joka tulisi jättää tarkistusten ulkopuolelle (voit myös sulkea pois sovellusten ja prosessien suoritettavat tiedostot). Voit käyttää peitteitä seuraavien sääntöjen mukaisesti:
    • * (tähti) -merkki, joka korvaa minkä tahansa merkistön, paitsi \ ja / -merkit (tiedostojen ja kansioiden poluissa olevien tiedostojen ja kansioiden nimien erottimet). Esimerkiksi peite C:\*\*.txt sisältää kaikki polut TXT-laajennuksella varustettuihin tiedostoihin, jotka sijaitsevat C:-aseman kansioissa, mutta eivät alikansioissa.
    • Kaksi peräkkäistä * -merkkiä korvaa minkä tahansa merkistön (mukaan lukien tyhjä joukko) tiedoston tai kansion nimessä, mukaan lukien \ ja / ja -merkit (tiedostojen ja kansioiden poluissa olevien tiedostojen ja kansioiden nimien erottimet). Esimerkiksi peite C:\Kansio\**\*.txt sisältää kaikki polut TXT-muotoisiin tiedostoihin, jotka sijaitsevat Kansio-hakemiston alikansioissa, mutta eivät Kansio-päähakemistossa. Peitteen on sisällettävä vähintään yksi sisäkkäistämistaso. Peite C:\**\*.txt ei ole kelvollinen peite.
    • ? -kysymysmerkki, joka korvaa minkä tahansa merkistön, paitsi \ ja / -merkit (tiedostojen ja kansioiden poluissa olevien tiedostojen ja kansioiden nimien erottimet). Esimerkiksi peite C:\Folder\???.txt sisältää polut kaikkiin tiedostoihin, jotka sijaitsevat kansiossa nimeltä Folder, joilla on TXT-laajennus ja nimi, joka koostuu kolmesta merkistä.
  • Objektien tyyppi, jotka on jätettävä tarkistusten ulkopuolelle. Kirjoita objektityypin nimi Kaspersky Encyclopedian luokituksen mukaan (esimerkiksi Email-Worm, Rootkit tai RemoteAdmin). Voit käyttää peitteitä, joissa on ?-merkki (korvaa minkä tahansa yksittäisen merkin) ja *-merkki (korvaa minkä tahansa määrän merkkejä). Jos esimerkiksi Client *-peite on määritetty, sovellus sulkee Client-IRC-, Client-P2P- ja Client-SMTP- objektit pois tarkistuksista.
  • Objektin tarkistussumma. Objektin tarkistussumman vertaaminen tässä asetuksessa ilmoitettuun tarkistussummaan mahdollistaa tarkistuksen sulkea pois objekti, jota ei ole muokattu edellisen tarkistuksen jälkeen.
  • Suojakomponentit, joihin poissulkemista sovelletaan.

Sen sijaan, että poistat poissulkemisen luettelosta, voit muuttaa poissulkemisen tilaksi Ei-aktiivinen (poissulkemisen lisäämisen tai muokkaamisen ikkunassa). Kun se ei ole aktiivinen, poissulkemista ei sovelleta.

Määritä luotettuja sovelluksia

Tämän linkin napsauttaminen avaa ikkunan, jossa on luettelo luotetuista sovelluksista. Kaspersky Small Office Security ei seuraa luotettujen sovellusten (mukaan lukien haitalliset) tiedostojen toimintaa ja verkkotoimintaa eikä seuraa näiden sovellusten kyselyjä järjestelmän rekisteriin.

Voit lisätä ja muokata luotettuja sovelluksia tai poistaa ne luettelosta.

Vaikka sovellus olisi luotettujen luettelossa, Kaspersky Small Office Security jatkaa sovelluksen suoritustiedoston ja prosessin tarkistamista virusten ja muiden uhkien varalta. Jos et halua skannata luotetun sovelluksen suoritettavaa tiedostoa ja prosessia, lisää sovellus poissulkemisten luetteloon.

Kun lisäät luotetun sovelluksen tai muokkaat luotettua sovellusta, Sovelluksen poissulkemiset -ikkunassa voit määrittää säännöt, joita Kaspersky Small Office Security käyttää luotetun sovelluksen toiminnan seuraamiseen.

Seuraavat säännöt ovat käytettävissä Sovelluksen poissulkemiset -ikkunassa:

• Älä tarkista avattuja tiedostoja.
  • Älä valvo sovellustoimintaa. Tunkeutumisen esto ei seuraa mitään sovellustoimintaa.
  • Älä peri rajoitteita pääprosessista (sovellus). Jos pääprosessin tai sovelluksen rajoituksia ei peritä, sovelluksen toimintaa seurataan määrittelemiesi sääntöjen tai sen luottamusryhmän sääntöjen mukaan, johon sovellus kuuluu.
  • Älä valvo alisovellusten toimintaa.
  • Älä estä vuorovaikutusta Kaspersky Small Office Security -käyttöliittymän kanssa. Sovellus saa hallita Kaspersky Small Office Securitya sen graafisen käyttöliittymän avulla. Kaspersky Small Office Securityn käyttöliittymän hallintaoikeuden myöntäminen sovellukselle voi tulla kyseeseen käytettäessä työpöydän etähallintaan käytettävää sovellusta tai sovellusta, joka tukee tietosyötelaitteen toimintaa. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi kosketuslevyt ja piirustuslaudat.
  • Älä tarkista kaikkea liikennettä (tai salattua liikennettä). Valitusta vaihtoehdosta riippuen (Älä tarkista kaikkea liikennettä tai Älä tarkista salattua liikennettä) Kaspersky Small Office Security sulkee pois kaiken sovelluksen verkkoliikenteen tai SSL:n kautta välitetyn liikenteen tarkistuksen. Tämän asetuksen arvo ei vaikuta palomuurin toimintaan. Palomuuri tarkistaa sovellusliikennettä palomuuriasetusten mukaan. Poikkeukset ohjaavat Sähköpostin virustorjunnan, Suojattu selauksen ja Roskapostin eston toimintaa. Voit määrittää IP-osoitteet tai verkkoportit, joihin liikenteenohjauksen rajoituksia on sovellettava.

Jos muutat sovelluksen tilaksi Ei-aktiivinen Sovelluksen poissulkemiset -ikkunassa, Kaspersky Small Office Security ei käsittele sovellusta luotettuna sovelluksena. Tällä tavoin voit sulkea sovelluksen väliaikaisesti luotettujen luettelosta poistamatta sitä itse luettelosta.